Product van © J.H.W. van Bergen - 2025
Thuis kook ik en voor cliënten van Perspectief kook ik op het eetpunt Ewijk.
Met minimale attributen en op het gevoel/smaak ingrediënten, mensen verrassen.
Sommige hobby’s of vrijwilliger job’s zijn in de loop der jaren mijn skills geworden, andere zijn genetisch overgedragen.
Sinasappel-mosterdsoep
4 personen
40 gram roomboter
40 gram bloem
4 sinasappels
1 theelepel kurkuma
2 groentenbouillon blokjes
700 ml water
1 eidooier
250 ml slagroom
3 eetlepels mosterd
1 eetlepel olijfolie
300 gram kipfilet blokjes
10 gram bieslook fijngehakt
peper en zout
Bereidingswijze:
Smelt de roomboter in een soeppan.
Voeg vervolgens de bloem toe
Roer het mengsel goed door en laat het even zachtjes bakken, let op dat het niet bruin wordt.
Voeg al roerend beetje bij beetje het water, het sap van 2 sinaasappels en 2 bouillonblokjes toe, breng het geheel aan de kook.
Meng in een kommetje de kurkuma, mosterd en de eidooier.
Voeg vervolgens de slagroom toe.
Haal de soep van het vuur, laat het iets afkoelen en roer het mosterdmengsel er doorheen.
Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin. Breng ze op smaak met peper en zout.
Schil 2 sinaasappels met een scherp mes, zorg dat er geen wit meer aan zit en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Serveer de soep met de sinaasappelpartjes en kipfiletblokjes en garneer met fijngehakte bieslook.
In diverse hoedanigheden speel ik mijn rol, iets wat bij de familie van Bergen nooit vreemd aanvoelde.
Van programmeren tot ontwerpen, bewerken tot genealogie, vele uren glippen door mijn handen.